Volledig scherm
© ANP

Zwaar teleurgestelde Udense werkgroep internet stopt

UDEN - Zwaar teleurgesteld in de gemeente Uden heeft de werkgroep breedbandinternet Uden besloten om ermee te stoppen. De club heeft volgens eigen zeggen vier jaar 'tomeloos energie gestoken' in het plan om glasvezel te krijgen in het buitengebied.

 Tevergeefs, zo concludeert Toine Smits namens de werkgroep in een brief aan bewoners van het buitengebied. Terugblikkend komt de werkgroep tot de conclusie dat Uden de problemen voor een groot deel over zichzelf heeft afgeroepen. ,,Bij de aanleg van glasvezelkabel in de kernen, heeft de gemeente Uden verzuimd om bij de kabelaar te bedingen dat ook het buitengebied meegenomen moest worden", schrijft Smits. 

Extra zuur 

Overleg met kabelaars als Ziggo, de provincie, AgriFood Capital en de gemeente heeft sinds 2003 helemaal niets opgeleverd.  Dat is volgens de werkgroep 'extra zuur' omdat het in omliggende gemeenten als Bernheze, Boekel en Landerd wel gelukt is. De werkgroep wijst met een beschuldigende vinger naar het gemeentebestuur dat 'veel te afwachtend is geweest'.  Uden had bijvoorbeeld kunnen samenwerken met de buren. De werkgroep is ook 'zeer teleurgesteld' dat Uden het beloofde 'haalbaarheidsonderzoek' onder bewoners van het buitengebied helemaal niet heeft uitgevoerd. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement