Volledig scherm
De verkoop van EMTE heeft nog gevolgen voor Sligro © Marcelle Davidse

200 banen weg bij Sligro in Veghel

VEGHEL - Bij Sligro Food Groep in Veghel verdwijnen op het hoofdkantoor in totaal 200 banen. De reorganisatie is het gevolg van de verkoop van de EMTÉ supermarkten aan Jumbo en Coop. Maar ook het gevolg van het stroomlijnen van het huidige Sligro-concern.  

Vanuit het hoofdkantoor van Sligro in Veghel werken nu nog 900 mensen. De in totaal 200 ontslagen betreffen allerlei functies en afdelingen, aldus woordvoerder Wilco Jansen van Sligro Food Group in Veghel. ,,Er verdwijnen banen in alle lagen van het bedrijf."

Op hoogte

Alle Sligro-medewerkers voor wie ontslag volgt, zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Zij kunnen kiezen tussen een ontslagregeling of begeleiding van werk-naar-werk. Sligro heeft in totaal 16 miljoen euro uitgetrokken voor de reorganisatie.  Die moet eind van 2019 geheel afgerond zijn. 

Het verlies van de 200 banen op het hoofdkantoor in Veghel staat los van het eerder aangekondigde banenverlies als gevolg van de overname van EMTÉ door het consortium van Jumbo en Coop. Deze twee hebben besloten om de EMTE-distributiecentra in Kappele (Zeeland) en Putten (op de Veluwe) en de Vleescentral in Enschede te sluiten. Dat leidt tot het verlies van 430 banen.