Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Van Rooij krijgt een rondleiding in de nieuwe Blauwe Kei aan de Noordkade in Veghel. © Jeroen Appels/Van Assendelft

40.000 euro voor openingsfeest De Blauwe Kei: daarmee loopt Meierijstad niet uit de pas

AnalyseWat mag een openingsfeest van een nieuw theater kosten? Een vraag die altijd een arbitrair antwoord zal opleveren en waar college en oppositie in Meierijstad heel verschillende antwoorden op hebben.

Het moet een luisterrijk feest worden op 9 en 10 september, niemand minder dan koningin Máxima is ervoor gestrikt. Zij verricht de officiële opening van het nieuwe theater De Blauwe Kei op de Noordkade in Veghel. Het is de kers op de taart van een bijzondere ontwikkeling in Veghel: de omvorming van een voormalig industrieel terrein tot een complex waar het draait om cultuur, voeding en vrije tijd. Tegelijkertijd met de opening van het theater wordt twee dagen lang het eeuwfeest van het terrein gevierd. Het gemeentebestuur is bereid daaraan 40.000 euro bij te dragen. Is dat niet te veel, vragen veel inwoners zich af die de wenkbrauwen fronsen. Tja, wat mag zo'n feestje de gemeenschap eigenlijk kosten?