Volledig scherm
De BD Dorpenkwis 2017. © Maarten van den Hurk/BD

41 teams strijden om de winst in BD Dorpenkwis 2018

VEGHEL - 41 teams doen op zondag 25 februari in de Koekbouw in Veghel mee aan de BD Dorpenkwis. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de eerste editie die in 2017 werd gehouden; in De Pas in Heesch deden toen 22 ploegen mee.

De 41 teams hebben gemiddeld 21 leden; 5 spelers in Veghel en 16 spelers die in het eigen dorp de thuisblijversopdrachten moeten doen. Ongeveer 850 mensen zullen die dag dus actief in de weer zijn om de prestigieuze titel te veroveren, exclusief alle hulplijnen die ongetwijfeld zullen worden aangeboord.

De winnaars van vorig jaar, Non Bon Bini uit Megen, kunnen dit jaar hun titel verdedigen omdat zij in hun eigen dorpskwis de winst prolongeerden. Ook de nummers twee van vorig jaar, De Balkumse Bokkenrijders, zijn van de partij.

Een outsider voor de titel zou ook team De Langwijk uit Lithoijen kunnen zijn. Die ploeg wist 95 procent van het aantal te behalen punten te scoren bij de Lithse kwis, het meest van alle ingeschreven teams. Ook De Dakpannen (Ammerzoden, 94 procent) en Haute Quizinne (Dongen, 92 procent) moeten in de top kunnen eindigen als zij het net zo goed doen als in hun eigen dorpskwis. 

Een overzicht van alle deelnemende teams/dorpen vind je hier.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement