Accordeonorkesten dompelen publiek onder in klassiekers uit Top 2000

VEGHEL - Een symfonieorkest, maar dan zonder blazers en strijkers. Zo kun je Torkest het best omschrijven. Samen met de The Javes en D'accord, eveneens accordeonorkesten, verzorgden zij zaterdagavond de Top 2000 Live Experience in de Podiumzaal op de Noordkade in Veghel. En een experience (ervaring) werd het. 

,,Toen wij dit nummer gisteren in Sint-Oedenrode speelden, stonden de mensen op de stoelen mee te zingen. Rollators vlogen door de lucht", stelde presentator Arjan Wellens bij de aankondiging van dé Top 2000 klassieker Bohemian Rhapsody van Queen. Dat gebeurde in Veghel niet. Maar er werd al wel voorzichtig meegeneuried en -gezongen door het publiek. Later, bij Hey Jude van The Beatles gaat de rem er helemaal af en kan dirigent Niels Tiebosch de dames en heren  om beurten uit volle borst 'naanaanaa-nanananaa' laten zingen.

Het was de eerste keer dat de Top 2000 Live Experience werd gehouden aan de vooravond van 'muziekevenement van het jaar'. Maar volgens Tiebosch zou er dit weekeinde zomaar een traditie geboren kunnen zijn. 

Volledig scherm
Een staande ovatie voor de drie accordeonorkesten aan het eind van de Top 200 Live Experience op de Noordkade in Veghel. © Peter van Erp
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement