Volledig scherm
Foodpark Veghel © Bernheze Makelaars

Actiegroep Kempkens nogmaals voor rechter

DEN HAAG/VEGHEL - Actiegroep De Kempkens verweerde zich dinsdag voor de laatste keer bij de Raad van State tegen het bestemmingsplan Foodpark in Veghel. De gemeente Veghel wil een bedrijventerrein aanleggen op de plek waar eens buurtschap De Kempkens lag tussen Zijtaart en Eerde.

Foodpark zou zich in eerste instantie richten op bedrijven die bezig zijn in de levensmiddelenindustrie en voedselinnovatie. De plannen rond Foodpark zijn de afgelopen jaren meerdere keren gewijzigd, zo viel de staatsraden op. Het plan is inmiddels in twee fases opgedeeld. De gemeente gaf toe dat het etiket 'food' op dit moment niet meer is dan een marketingstrategie. Met de provincie is inmiddels afgesproken dat vijftig procent van de bedrijven voedselgerelateerd is.

De werkzaamheden voor de waterberging van fase I zijn inmiddels van start gegaan. In dit eerste gedeelte ontwikkelt BAS Trucks 4,5 hectare voor eigen gebruik (stalling van vrachtwagens en aanverwante diensten) en projectontwikkelaar Vosakker heeft er 9 hectare in bezit. Bernheze Makelaars is voor Vosakker met twee partijen in gesprek over vestiging, waarvan een foodgerelateerd. De gemeente veghel heeft nog 14 hectare in zijn bezit.