Volledig scherm

Afrikaanse groep Zakhele komt naar Veghel

VEGHEL/ZIJTAART - Donderdag 23 mei en zaterdag 24 mei komt de Afrikaanse groep Zakhele in Zijtaart en Veghel optreden. De groep is hier op uitnodiging van de Veghelse stichting Thembalethu.

Gerard en Frieda Janssen uit Veghel zijn ruim 15 jaar geleden begonnen met het bieden van hulp aan de Afrikaanse stichting Thembalethu. Deze stichting zet zich in voor slachtoffers van HIV/Aids in een van de zwaarst getroffen gebieden in de provincie Mpumalanga, Zuid Afrika. Thembalethu staat voor Onderdak, Onderwijs en Ondersteuning en voor Noodhulp. Met de komst van de groep Zakhele vraagt de stichting aandacht voor identiteitsbewijzen. Ruim 30% van de kinderen heeft geen ID. Deze kinderen worden gediscrimineerd en zijn gedoemd als tweederangs burgers te leven. Zij mogen geen examens doen, krijgen geen ondersteuning en zijn verstoken van medische verzorging. Als zij later zelf kinderen hebben, krijgen ook zij geen ID want zij bestaan niet. Elke donatie vindt zijn weg naar dit armste deel van de wereld en wordt besteed aan het verbeteren van de basale levensbehoeften van de kinderen die eigenlijk niet bestaan. Donderdag 23 mei treedt de groep Zakhele op samen met koor Vivace in de kloostertuin van Zijtaart aan de Pastoor Clercxstraat. Aanvang 20.00 uur. Mensen zijn welkom vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

Vrijdag 24 mei treedt de groep Zakhele op in de Hl. Johanneskerk van Diemenstraat 1 in Veghel. Aanvang 20.00. Zaal open om 19.00 uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt uiteraard wel op prijs gesteld.