Alle kerkklokken luiden vandaag voor Evri, de 80.000ste inwoner van Meierijstad

VEGHEL - Meierijstad heeft sinds deze dinsdagochtend officieel de 80.000ste inwoner met de komst van Evri den Houdijker. Het kindje, een jongetje van 48 centimeter en 3320 gram, is vrijdagochtend geboren om vier over vier op de 17e november 2017.

,,Vier over vier op de zeventiende van 2017. Dan zal ons kindje wel iets met getallen krijgen. Wellicht een rekenwondertje of zo", lacht Sander den Houdijker uit Sint-Oedenrode met kleine oogjes. ,,Ons kindje slaapt overdag en komt in de avond en nacht helemaal tot leven. Dus dan heb je iets minder slaap. Misschien wordt het wel een echte carnavalsvierder."

Als het cijfer voor Meierijstad zo blijft, dan wordt bij de verkiezingen in 2022, Meierijstad slaat de verkiezingen van volgend jaar over omdat ze net is heringedeeld, komen er in 2022 twee raadsleden bij in de gemeenteraad. Of de burgemeester, wethouders en raadsleden dan ook meer salaris krijgen, kon Marcel Fränzel vandaag nog niet vertellen. 

Om het heuglijke feit te vieren, worden vandaag om 16.00 uur alle kerkklokken in Meierijstad geluid. Ook komt er een kleurwedstrijd op basisscholen over de 80.000ste inwoners van Meierijstad. Sander heeft de burgemeester al beloofd in de jury plaats te nemen voor de kleurwedstrijd.

Volledig scherm
Sander den Houdijker neemt bloemen in ontvangst van burgemeester Marcel Fränzel. Sander is de papa van Evir, de 80.000ste inwoner van Meierijstad. © Domien van der Meijden
Volledig scherm
Sander ondertekent de documenten voor de aangifte van geboorte van Evri, © Domien van der Meijden
Volledig scherm
Moeder en kind in blakende gezondheid. © Sander den Houdijker
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement