Volledig scherm
Jet van der Linden © Jeroen Appels/Van Assendelft

'Als Veghelaren iets willen bereiken, lukt dat ook'

VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Jet van der Linden.

Drie edities lang werkte Jet van der Linden (56) in de luwte voor festival Fabriek Magnifique. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging, waarvoor vorige week de aftrap plaatsvond: ‘Met je hart’. Jet is de Veghelse kartrekker en samen met haar team, plaatselijke restaurants en enkele speciaalzaken, gaat zij met de restaurantcampagne ‘EET met je hart’ de strijd aan tegen eenzaamheid onder thuiswonende ouderen door het structureel organiseren van kleinschalige ontmoetingen. De geboren ‘Seitertse’ woont samen met Frank aan de rand van Veghel.

Restaurant
“Er doen 19 Veghelse restaurants mee en 4 speciaalzaken om ‘EET met je hart’ tot een succes te maken. Klanten wordt gevraagd bij het afrekenen een euro te doneren.”

Een compliment aan
“Ons geweldige kernteam dat in een mum van tijd onze campagne vorm wist te geven. En natuurlijk aan de ondernemers die het concept omarmen.”

Beste herinnering
“Aan mijn eerste Slokdarmfestival in 2010, waarvoor ik de sponsoring deed. Kort voor de start was het handjeklap met Stefan van de Ven, Ben van de Meerakker en Jan van Hoof: we hadden Candy Dulfer binnengehaald! We bouwden een steigerhouten podium en daar stonden we op die zondagavond in het zonnetje aan de Zuid Willemsvaart naar Candy en haar band te kijken. Een euforisch moment.”

Op de schop
“Een aantal lelijke panden aan het Heilig Hartplein. Veghel heeft een prachtige binnenhaven, die veel meer tot zijn recht kan komen.”

Eeuwig zonde
“Al die mensen die vereenzamen. Op een bijeenkomst van de stichting ‘Met je hart’ werd ik geraakt door het onderwerp en wat je eraan kunt doen. Dat moeten we in Veghel ook uitrollen, dacht ik toen.”

In één zin
“Veghel heeft ambities; als we echt iets willen bereiken, dan gaat het de Veghelaren meestal nog lukken ook.”

Meierijstad