Volledig scherm
Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, tijdens de formele opening van de nieuwe ambassade van de VS. © ANP

Ambassadeur VS bij herdenking 74 jaar bevrijding in Veghel

VEGHEL - Wederom hoog bezoek voor Veghel deze week. Na de komst van koningin Máxima maandag is het komende zondag de beurt aan de ambassadeur van de Verenigde Staten, Pete Hoekstra. Hij is rond 11.15 uur aanwezig bij het Airborne Monument, tijdens de kranslegging. Ongeveer twintig WO II-veteranen zijn er ook bij.

De gemeente Meierijstad viert zondag en maandag 74 jaar bevrijding. Zondag is er om 10.00 uur een gildemis in de Sint Lambertuskerk. Bij mooi weer wordt na de mis een vendelhulde gehouden voor de kerk. Rond 11.15 uur volgt er een stille tocht naar het Airborne Monument aan de Kolonel Johnsonstraat. Daar houdt burgemeester Kees van Rooij een toespraak, worden kransen gelegd en een minuut stilte gehouden. 

Op zondag zijn er ook activiteiten in Sint-Oedenrode. Een dag later herdenkt het Airborne Comité Eerde de gebeurtenissen in en rondom Eerde. Om 18.50 uur vertrekt vanaf het Kerkplein een stille tocht naar het Airborne Monument aan het Zandvliet waar de herdenking en kranslegging plaats zal vinden.