Volledig scherm
't Dorpskaffee Zijtaart sloot in 2016 de deuren © Google streetview, 2016

Appartementen in leegstaand café 't Dorpskaffee in Zijtaart

ZIJTAART - Het leegstaande café 't Dorpskaffee met zaal en de aangrenzende sportschool Nin-Li aan de Pastoor de Clercxstraat in Zijtaart mogen worden omgebouwd tot sportschool en maximaal zeven appartementen. 

In Zijtaart zijn nu nauwelijks kleine woningen of appartementen. Dat is voor met name starters en ouderen een probleem. Vandaar dat de gemeente heeft ingestemd met het plan. De woning die al boven het café zit kan nu samen met het dorpscafé en de snackbar omgebouwd worden tot appartementen met een gezamenlijke binnentuin. Binnenkort ligt het bestemmingsplan dan ook ter inzage. 

Sportschool Nin-Li

‘t Dorpskaffee  is inmiddels alweer twee jaar dicht. Uitbaters Gerry en Patricia Krikke besloten zich in 2016 volledig op de sportschool te richten. Zij verkochten het pand aan betonbedrijf Verhoeven uit Zijtaart. Voor ondernemer Verhoeven en voor Gerry en Patricia Krikke van sportschool Nin-Li is het besluit van de gemeente goed nieuws. Zij kunnen nu verder met de plannen. 

Binnentuin

De sportschool krijgt voor een groot deel een nieuw onderkomen. Het achterste deel van de sporthal en het achterste deel van het café worden gesloopt. Daar komen extra parkeerplekken en een binnentuin. Het is nog niet zeker of ook de woning op nummer 35 wordt verbouwd. Chris Verhoeven van betonbedrijf Verhoeven: ,,Zodra de vergunningverlening rond is, willen we aan de slag. Dat zal dus niet lang meer duren.”