Volledig scherm
Don Boscoschool in Veghel. © Van Assendelft

Extra parkeervakken en een nieuwe speelvoorziening bij oude Don Boscoschool in Veghel

VEGHEL - B en  W in Meierijstad hebben extra geld over voor de herinrichting van de openbare ruimte rond de voormalige Don Boscoschool in Veghel. Een deel van de verkoopopbrengst van de vroegere school wordt hiervoor ingezet. Hoe hoog het bedrag wordt is in dit stadium nog niet bekend.

Woningbouwvvereniging Area koopt de oude school aan en verbouwt deze tot appartementen, werd al eerder duidelijk. De voormalige buitenruimte van de school wordt gebruikt voor een gemeenschappelijke tuin voor de toekomstige bewoners. 

In de openbare ruimte rond de voormalige school komen extra parkeervakken en een nieuwe speelvoorziening. Slechte bomen worden gerooid, daarnaast worden voetpaden aangelegd en openbaar groen aangeplant. Wethouder Harry van Rooijen laat weten dat de beeldbepalende Amerikaanse eiken kunnen blijven staan. ,,Daar is het verbouwingsplan van Area op aangepast."  

Moskee

Er hebben al gesprekken plaatsgevonden met de omwonenden over de herinrichting van de openbare ruimte, aldus Van Rooijen: ,,Zij hebben daarop hun wensen kenbaar gemaakt, bijvoorbeeld: hoe kunnen we de parkeerdruk bij samenkomsten in de moskee beter opvangen?" De uitwerking van het ontwerp wordt gemaakt in een werkgroep van omwonenden, toekomstige bewoners, Area, moskee en gemeente.  De voormalige school aan de Beatrixsingel in Veghel staat sinds 2012 leeg, nadat de KBO en Volksuniversiteit vertrokken. Het pand stamt uit 1951.

Meierijstad