Volledig scherm
Foodpark Veghel © Bernheze Makelaars

Bedrijven gedupeerd door vertraging Foodpark Veghel

VEGHEL - De bedrijven die al grond hadden gekocht op bedrijventerrein Foodpark in Veghel voelen zich gedupeerd door de procedurefout van de gemeente Veghel, waardoor de planontwikkeling flinke vertraging oploopt. BAS Trucks neemt een schadeclaim in overweging. Het bedrijf wilde op korte termijn starten met de uitbreiding.

"Ik zeg niet dat we meteen een schadeclaim neerleggen, maar het is wel iets wat we gaan bekijken. We hebben deze grond gekocht met de bedoeling te gaan ontwikkelen. Dat het nu stilligt vanwege vormfouten, daar worden we niet vrolijk van", zegt financieel directeur Harm Verhagen van Exa Holding, het bedrijfsonderdeel dat 4,5 hectare grond voor de uitbreiding van BAS Trucks heeft gekocht.

Makelaar Richard Roefs van Bernheze Makelaars was voor projectontwikkelaar Vosakker uit Lieshout met meerdere partijen in gesprek over vestiging op Foodpark. Onder meer met een voedingsgerelateerd bedrijf dat zich wil verplaatsen in Veghel. "Er was voor zover bekend niet de directe behoefte om te bouwen. Maar we gaan wel met de gemeente overleggen wat deze vertraging gaat betekenen." Praten over schadeclaims vindt hij op dit moment te vroeg.

Lees een artikel over de vertraging van Foodpark in het Brabants Dagblad editie Uden/Veghel van zaterdag 2 mei.

Meierijstad