Volledig scherm
© Kay den Teuling

Belangstelling naar het Veghels Buiten van de toekomst

VEGHEL - Nauwelijks jonge stellen, maar wel grote belangstelling zaterdagmiddag in een grote schuur aan de Kruigenstraat 5 in Veghel. In het gebied, waar veel nieuwbouwprojecten zitten te popelen om te beginnen, werd informatie gegeven over wat er nu allemaal te gebeuren staat in Veghels Buiten.

Het is al vroeg vol in de ruimte, die speciaal voor deze middag is volgebouwd met standjes van de verschillende aannemers, ontwikkelaars, makelaars en de bank. ,,Het animo voor dit soort bijeenkomsten blijft hoog”, vertelt Marieke Willekens, projectmanager gebiedsontwikkeling bij de gemeente Veghel.

Ontwikkeling
Wie een blik op de kaart van Veghels Buiten werpt, ziet dat het gros van de projecten een ‘plan in ontwikkeling’ is. De woningen van De Kloostertuinen zijn voor een groot deel wel in de verkoop. De verschillende woongebieden worden door diverse ontwikkelaars gebouwd en verkocht. Volgens Kevin Tax van Bouwbedrijf Raaijmakers zijn de meeste woningen in het buitengebied niet per se voor de starter bedoeld. ,,In Veghels Buiten zijn er toch veel koopwoningen met een tuin. Dat is meestal een opstap na je starterswoning, waarbij je meestal toch wat minder van de bank krijgt.”

Lees in het Brabants Dagblad van maandag 21 november meer over Veghels Buiten.

Volledig scherm
© Kay den Teuling

Meierijstad