Volledig scherm
De N279 tussen Veghel en Asten krijgt 2x1 rijstroken. Tussen Agrifirm en de Taylorbrug wordt ze 2x2 rijstroken. Pal naast de Zuid-Willemsvaart moet een aansluiting komen naar Doornhoek. © Domien van der Meijden

Bewoners krijgen geld terug van actiegroep 'Geen omleiding N279'

ZIJTAART - De Actiegroep 'Geen omleiding N279 bij Zijtaart' geeft bewoners van Zijtaart geld terug. Een groep van zeker 85 gezinnen, een paar bedrijven en verenigingen hadden in het verleden zo'n 11.000 euro bijeen gebracht om de actiegroep de mogelijkheid te bieden een bureau in de arm te nemen. 

Dat zou dan een maatschappelijke kosten baten analyse (mkba) uit kunnen voeren naar de 'kronkelige omleidingsroute' die bij het dorp voorzien was in eerdere plannen voor de ombouw van de N279 tussen Veghel en Asten. Het hele dorp liep te hoop rondom die plannen die het dorp volgens hen in tweeën zou hakken en de leefbaarheid ernstig aan zou tasten.

Uiteindelijk liet de gemeente Meierijstad zelf dat onderzoek verrichten, zodat de actiegroep het geld van de dorpsgenoten niet meer nodig had. Tijdens de dorpsraadsvergadering in Zijtaart woensdagavond maakte Piet van den Tillaart van de actiegroep bekend dat bewoners voor 1 december contact op kunnen nemen met de penningmeester. ,,Dan kunnen zij hun geld terug krijgen. Wij stellen echter voor om de teruggave van dat bedrag vast te stellen op 90 procent. Dan houden we een kleine buffer voor als we straks wellicht weer in actie moeten komen bij het vervolg van de plannen rond de ombouw van de N279." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement