Volledig scherm
Ad van Dongen (tweede van links) © Franka Willems-Netten

Biljartvereniging Krijt op Tijd houdt jubileumtoernooi en -receptie vanwege veertigjarig bestaan

VEGHEL – De jubileumreceptie van de Veghelse biljartvereniging vindt zaterdag plaats. Wethouder Jan Goijaarts huldigt dan drie leden en verzorgt de prijsuitreiking van het jubileumtoernooi, dat donderdag en vrijdag wordt gehouden.

Ad van Dongen is voorzitter en oprichter van Krijt op Tijd. Samen met Ad Kocken, Joep van Creij en Ad Verbruggen blikt hij terug op veertig jaar biljartgeschiedenis. Vol trots laten ze de foto’s zien die ze zaterdag tijdens de jubileumreceptie ophangen. Ze vertellen hoe ze drie succesvolle jeugdteams hadden. Die wisten eens een Europese titel binnen te halen, evenals de Coupe van Beem.

Biljart voor de jeugd
De mannen dromen van een eigen plek, waar ze wanneer ze maar willen binnen kunnen lopen, maar waar ook jonge mensen terecht kunnen. Van Dongen: ,,Vroeger stonden er in sportkantines biljarttafels en werd er na het sporten een potje gespeeld. Nu maakt jeugd er geen kennis meer mee. Als ze onze biljarttafels zien, missen ze de gaten in het biljart, maar dat is een ander spelletje. Wij spelen libre en 3 banden biljart.”

Krijt op Tijd is onder meer de initiatiefnemer en organisator van het Veghelse kampioenschap biljart Libre, met vanaf 2008 de Supercup Libre, een kampioenschap onder alle kerkdorpen. Twee jaar geleden startten ze met een teamkampioenschap in drie spelsoorten biljart. Met zes teams speelt de club in de competitie in district Den Bosch.

Meierijstad