Volledig scherm
© Keper Ontwerp

Blijdschap over naam Meierijstad voor fusiegemeente

VEGHEL - Meierijstad. Zo gaat de fusiegemeente heten waarin Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel opgaan. Inwoners van de drie gemeenten konden kiezen uit Koevering, Meierijstad en Land van Rode. Meierijstad haalde met 2172 stemmen de meerderheid.

Burgemeester Jetty Eugster van Schijndel, voorzitter van de stuurgroep, maakte de naam dinsdagmiddag om vijf uur bekend. Zij deed dat op het stadhuis in Veghel. Inwoners van de drie gemeenten konden online of via een stembiljet stemmen tussen 6 oktober en 17 oktober. De uiteindelijke opkomst was niet hoog: slechts 7,6 procent van de kiesgerechtigden bracht een stem uit op één van de drie namen. Land van Rode kreeg 1621 stemmen, Koevering 1423.

Burgemeester Peter Maas van Sint Oedenrode vindt de opkomst echter niet tegenvallen: "Integendeel, er hebben 5000 mensen gestemd, zonder oproep in de bus. dat is veel."

René Bastiaanse is blij met de keuze: "Dit is een naam die zich ook op de toekomst richt, waarbij de andere twee meer met de historie te maken hebben. En stad past heel goed bij een gemeente met 80.000 inwoners"

Volledig scherm
Burgemeester Eugster van Schijndel onthult de naam Meierijstad © Jeroen Appels/Van Assendelft
Volledig scherm
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement