Volledig scherm
Trendsetters Styling & Inrichtingen mag wat de gemeente Meierijstad betreft ook boeketten blijven verkopen op de Noordkade. © Van Assendelft

Bloemenwinkel op Noordkade Veghel kan wat gemeente betreft door

VEGHEL - Trendsetters Styling & Inrichtingen hoeft niet te vrezen dat de gemeente Meierijstad de winkel van het bedrijf op de Noordkade sluit. Na een controle deze week kregen de eigenaren te horen dat de zaak in de huidige opzet past binnen het bestemmingsplan. 

Vorige maand  sleepten de Ondernemersverenging Centrum Veghel en de Verenigde Eigenaren Centrum Veghel de gemeente nog voor de rechter, omdat ze vonden dat de bloemenwinkel gesloten diende te worden. De Noordkade moet zich in hun ogen louter richten op horeca, cultuur en voeding, niet op detailhandel. De centrumwinkeliers zien de bloemenverkoop op de Noordkade als valse concurrentie. 

Volgens Joop Govers, een van de eigenaren van Trendsetters, is de verkoop van boeketten maar een klein onderdeel van het bedrijf. ,,We hebben ons complete concept inmiddels in versneld tempo uitgerold en voldoen op dit moment aan de kaders die voor de Noordkade gelden." 

Volgens Govers richt zijn bedrijf zich vooral op catering en horeca en vervult Trendsetters daarnaast een sociaal-maatschappelijke rol. ,,Bloemstukken die wij hebben geleverd voor evenementen worden na afloop geschonken aan zorgcentra en andere maatschappelijke organisaties die daar belangstelling voor hebben." Het bedrijf verkoopt ook voedingsmiddelen met bloemensmaken: viooltjesranja, rozenijs en wijnen met bloemaroma's. 

Het is niet duidelijk of de Veghelse centrumondernemers hun bezwaren tegen de winkel op de Noordkade nu laten varen.