Theaterkoor Stem komt voort uit Theaterkoor Rooi.
Volledig scherm
Theaterkoor Stem komt voort uit Theaterkoor Rooi. © Rene Manders

Boeiende Buren in het hart van Meierijstad

EERDE - Theaterkoor Stem, met ruim veertig leden uit Meierijstad en omgeving, brengt op 16, 17 en 18 maart in De Brink in Eerde de voorstelling Boeiende Buren. Een thema met als achtergrond de fusie van Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel tot Meierijstad: nieuwe buren. 

Een productie van muziek, zang en dans, onder leiding van regisseur Wim Wijnakker uit Ravenstein en de in Asten woonachtige muzikaal leider Nancy Meijer. Theaterkoor Stem is begin 2015 ontstaan vanuit het Theaterkoor Rooi. Volgens Meijer draait het thema in Boeiende Buren om het ontmoeten van nieuwe mensen. ,,Om die te ontmoeten en die je bijvoorbeeld om vriendschap vraagt. De liedjes in de voorstelling zijn heel verschillend. Popstukken, maar ook stukken die je niet zou verwachten. Ze worden niet als standaardnummers gebracht; we hebben er een eigen draai aan gegeven, zodat er een aantal heel aparte stukken bij zitten. En dat vind ik als dirigent heel leuk", aldus Meijer, die sinds november 2016 de vaste dirigent van het koor is. 

Dat Boeiende Buren in Eerde op het programma staat, noemt de dirigent  bijzonder. ,,Ik heb begrepen dat Eerde het hart van Meierijstad is." 

Kaarten: www.theaterkoorstem.nl

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement