Volledig scherm
De boerderij van het voormalige Pieter Brueghelinstituut in Veghel toen het te koop stond. © Van Assendelft Fotografie

Boerderij van Pieter Brueghel in Veghel nog te koop

VEGHEL - Het is de gemeente Veghel nog niet gelukt om een koper te vinden voor de voormalige MIK-locatie Pieter Brueghel aan de Middegaal.

Sinds het faillissement van MIK vorig jaar is Veghel niet alleen eigenaar van de grond maar ook van de bijbehorende boerderij geworden. Het geheel wil Veghel verkopen, maar potentiële kopers blijven tot nu toe uit.

Ondertussen is er een groep Veghelaren opgestaan die wel raad weten met de mogelijke invulling van het leegstaande pand en de bijbehorende grond willen gebruiken. Deze groep wil voor kwetsbare Veghelaren, zoals mensen met alzheimer, de boerderij gebruiken voor dagbesteding. Fer van Campen is een van de initiatiefnemers van de groep: "We blijven in gesprek met Veghel over Pieter Brueghel. We hebben fervente ‘Brueghelianen’ in onze groep die deze locatie perfect vinden voor dagbesteding.”

Maar Van Campen wil zich niet alleen op deze locatie vastpinnen met het initiatief voor de kwetsbare groep Veghelaren. "De Noordkade is genoemd, maar dat is een veel te drukke locatie voor dementerenden en mensen met alzheimer. Ook leegstaande scholen en kantoorgebouwen willen we bekijken.”

Meierijstad