Volledig scherm
Wethouder Jan Goijaarts (links) en aannemer Martin Beukeboom van Dura Vermeer uit Rosmalen/ © Gemeente Veghel

Bouw van 70 huizen in Veghels Buiten stapje dichterbij

VEGHEL - Met de ondertekening van de intentieovereenkomst is vrijdag is de realisering van 70 huizen in Veghels Buiten weer een stapje dichterbij gekomen. Het gaat om 25 koopwoningen in verschillende prijsklassen, 8 sociale huurwoningen voor Area en 37 vrije sector huurwoningen.

Directeur Martin Beukeboom van Bouwbedrijf Dura Vermeer uit Rosmalen en wethouder Jan Goijaarts van de gemeente Veghel ondertekenden de overeenkomst.

Dura Vermeer wil de huizen bouwen in Buurtschap De Kloostertuinen, ten zuiden van de Erpseweg. In dit buurtschap worden uiteindelijk zo’n 180 woningen gebouwd, door verschillende bouwbedrijven. Het bouwplan van Dura Vermeer is het eerste grootschalige project in Veghels Buiten. Er zijn wel al meerdere kleinschalige projecten van ongeveer 20 huizen ontwikkeld.

Kansrijk initiatief
"De gemeente is blij met het initiatief van Dura Vermeer", zegt wethouder Goijaarts. "Het is een signaal dat de markt is aangetrokken en bouwbedrijven en projectontwikkelaars weer durven te investeren. We merken dat ook aan de kavelverkoop in Veghels Buiten, die heel voorspoedig gaat."

Volgens directeur Beukeboom van Dura Vermeer is er voldoende behoefte aan de te bouwen koop- en huurwoningen. "We gaan de bouwplannen nu eerst verder uitwerken die nog moeten worden goedgekeurd. Daarna wordt de intentieovereenkomst omgezet in een definitieve overeenkomst." De start van de bouw en de verkoop van de huizen is gepland vanaf de zomer 2016.

Meierijstad