Volledig scherm
Bowling Veghel mag nog een tijd blijven zitten in pand bij Blauwe Kei. © Domien van der Meijden

Bowling Veghel hoeft voorlopig nog niet weg

VEGHEL - Bowling en Partycentrum Veghel mag dit seizoen nog blijven zitten in het pand waar buurman De Blauwe Kei inmiddels is vertrokken aan het Stadhuisplein. Dat bevestigt exploitant Chris Kweens van de Veghelse bowling. 

Aanvankelijk zag het er naar uit dat na het vertrek van het theater De Blauwe Kei van het Stadhuisplein naar de Noordkade ook Bowling Veghel op het Stadhuisplein zou moeten stoppen. Kweens vocht dat aan via een kort geding tegen Stichting De Blauwe Kei. Inmiddels heeft die stichting het pand weer overgedragen aan de gemeente Meierijstad. En die heeft nu afspraken met Kweens gemaakt, zodat de bowling nog verder kan.

Chris Kweens is blij met de beslissing. ,,Het betekent dat zowel de bowlingclub, maar ook de losse baanhuur voor bowlers verder kan. Ik heb van de gemeente groen licht dat ik tot het einde van het seizoen mag blijven zitten."

De exploitant van de Veghelse bowling heeft daarnaast nog eens goede hoop dat het even duurt voordat er toekomstplannen zijn gemaakt voor het gebied van de Blauwe Kei en dat hij wellicht ook na juni 2018 nog een tijd verder kan voordat er een nieuw bestemmingsplan is.

Kweens meldt dat veel klanten al denken dat de bowling dicht is sinds De Blauwe Kei is vertrokken naar de Noordkade. ,,We hebben een eigen ingang, naast de hoofdingang van De Blauwe Kei. Dat is op Stadhuisplein 9. Elke maandag, dinsdag en donderdag zijn we open vanaf 18.00 uur, elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.