Volledig scherm
Na de opnames van RTL Late Night gingen Thijs Swinkels (vooraan links) en een aantal werknemers van Brownies & Downies samen op de foto met Dirk Kuyt en presentator Humberto Tan. © Dirk Kuyt Foundation

Brownies & Downies zet zich samen met Dirk Kuyt in voor mensen met beperking

VEGHEL - De één helpt ze aan het sporten, de ander aan het werk. Vanaf nu zetten Dirk Kuyt en Veghelaar Thijs Swinkels van Brownies & Downies zich samen in om mensen met een beperking te steunen. Het moet ergens aan het begin van dit voetbalseizoen zijn geweest.

Thijs Swinkels van Brownies & Downies hoorde Dirk Kuyt op de radio enthousiast vertellen over zijn eigen foundation en hoe die mensen met een beperking aan het sporten krijgt. Dat bracht de Veghelaar op een idee. Voor Swinkels was de Feyenoorder namelijk het ideale uithangbord om het eerste taartenboek van zijn zaak te promoten.

Samenwerking
Brutaal stuurde hij Kuyt daarom een mailtje. Een paar uur later waren de eerste afspraken al gemaakt. Het receptenboek ligt nu in alle vestigingen van Brownies & Downies. De opbrengst gaat grotendeels naar de stichting van Kuyt. Maar daar houdt de samenwerking niet op.

„We kennen allebei de situatie waarin veel mensen met een beperking terechtkomen”, zegt Swinkels. „Zo zien wij vaak dat iemand niet kan sporten omdat daar de faciliteiten of het geld niet voor zijn. De foundation heeft juist te maken met mensen zonder goede dagbesteding. Daarbij kunnen we elkaar aanvullen.”

Meierijstad