Volledig scherm
Burgemeester Ina Adema. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Burgemeester Ina Adema van Veghel: "Juiste moment om te gaan"

VEGHEL - Voor sommigen kwam het nieuws als een verrassing, anderen zagen het vertrek van Ina Adema na 7,5 jaar als burgemeester van Veghel aankomen. De VVD’ster is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Lelystad waardoor Veghel vanaf september zonder burgemeester zit.

Voor haar gevoel stond Adema op een kruispunt in haar carrière. De overgangsperiode in het fusieproces van Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel nadert zijn einde. „Ik wist niet zeker of ik op 1 januari hier nog werk zou hebben, maar dat is niet de belangrijkste reden. Had ik willen solliciteren voor het burgemeesterschap van de gemeente Meierijstad, dan had ik mij voor een langere periode moeten committeren. Dit is het juiste moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik wil alles opnieuw ontdekken.”

Haar vertrek in september betekent dat Veghel het de laatste maanden tot de overgang naar Meierijstad zonder burgemeester moet stellen. Een waarnemer van buiten benoemen, zoals gebruikelijk is, ligt gezien de fusie niet voor de hand.

Meierijstad