Volledig scherm
Het voormalige ziekenhuiscomplex Bernhoven in Veghel. © Domien van der Meijden/BD

Buurt zit vol vragen nu er geen vluchtelingen naar Bernhoven Veghel komen

VEGHEL - De omwonenden waren helemaal klaar voor de komst van 300 vluchtelingen. En voormalig ziekenhuis Bernhoven in Veghel trouwens ook. Maar de nieuwe buren komen voorlopig niet. Het leidde woensdagavond tot veel vragen aan het COA en de gemeente tijdens een inloopavond voor buurtbewoners.

Blijft er wel voldoende beveiliging bij de leegstaande noodopvang, wil iemand weten. En krijgt de buurt het de volgende keer eerder te horen als er belangrijk nieuws over de locatie te melden valt? Robert Ploeg van het COA stelt de buurt gerust. Ja, de beveiliging blijft op orde, zo verzekert hij. En ja, de volgende keer wordt de buurt waarschijnlijk eerder op de hoogte gebracht.

Kosten
Wat het allemaal gekost heeft om het ziekenhuis om te bouwen tot noodopvang, is de volgende vraag. Daarop zegt Ploeg het antwoord niet te weten. Het leidt tot flink wat geroezemoes in de zaal, waar zo'n 60 omwonenden zich hebben verzameld. „Ik weet niet wat erger is. Dat hier voor tonnen is weggegooid of dat het COA niet weet hoeveel geld het uitgeeft”, klinkt het.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Meierijstad