Op een na zijn alle appartementen nu verkocht in Centre Veghel.
Volledig scherm
Op een na zijn alle appartementen nu verkocht in Centre Veghel. © Domien van der Meijden

Centre Veghel staat nu als een huis

VEGHEL - Na het faillissement van Weslin Holding in 2012 zag het er slecht uit voor het appartementencomplex Centre Veghel. Na vijf jaar is het opvolger Rehoma bv gelukt om, op één na, alle appartementen aan de man te brengen en talrijke problemen op te lossen.

Het kostte een hele berg kruim. Leegstand, onleefbare situaties met slechte verlichting, niet afgewerkte en eerder gemaakte afspraken en zo meer. Er speelden wel negen problemen rond het nieuwbouwcomplex Centre Veghel in 2012. Rehoma bv pakte de handschoen op en kocht 33 leegstaande appartementen aan. Nu, vijf jaar later, kan terug gekeken worden op een succesvolle operatie. Op een na zijn alle dure penthouses verkocht.

,,We moesten vanalles uit de kast trekken", zegt Sjon Reijers van Rehoma bv. ,,Talrijke partijen kregen onderling nog geld van elkaar. Die knopen hebben we helemaal moeten ontwarren. In crisistijd dure penthouses in de markt zetten, dat was onbegonnen werk. Twaalf appartementen konden we casco verkopen. Maar we zijn toen ook begonnen met verhuren. In elke woning die nog overbleef hebben we wel 30.000 euro geïnvesteerd in onder meer mooie, goede materialen in de keuken, douche en badruimten. Mooi afgewerkt met een hele goede kwaliteit. Dat heeft na al die jaren goed uitgepakt. Alhoewel we soms wel onder de verkoopprijs moesten gaan zitten. We hebben de laatste tijd de wind weer mee. Er is nu nog maar een duurder appartement in de verhuur, de rest is verkocht."

Martien van de Beeten, destijds voorzitter van de Vereniging van eigenaren van Centre Veghel kijkt ook terug op een succesvolle reddingsoperatie. Er was toen geen of slecht onderhoud aan het complex, de schoonmaak was niet geregeld en zo meer. ,,Ik zat toen net in de ww en Rehoma benaderde mij om de schoonmaak maar ter hand te nemen. Daar is uiteindelijk mijn schoonmaakbedrijf Maickels Service uit ontstaan. We doen nu meer complexen in de regio."