Volledig scherm
Op de Noordkade cacaobonen ruiken. © Franka Willems

Chocoladefabriek op Noordkade in trek bij festivalgangers

VEGHEL - Al ruim voor 13.00 uur stonden festivalgangers zaterdagmiddag te wachten bij de ingang van de Chocoladefabriek van Veghel op de Noordkade. Twee verklede Twix-directeuren brachten hen naar de VIP- of gewone tour waarin alles ontdekt kon worden rondom het maken van de (linkse en rechtse) Twix.

Helma van den Heuvel ging vrijdag al met haar moeder en stond zaterdagmiddag weer in de rij. “Ik was nog nooit bij de Mars geweest en daarom vond ik het zo leuk om te zien hoe zo’n Twix opgebouwd wordt”, vertelde Van den Heuvel. Alle groepen werden voorzien van headsets waarop veel informatie doorkwam over het proces die een Twix doormaakt en de Marsfabriek zelf. Iedereen voelde of rook even aan de cacaobonen, een enkeling pelde de boon en proefde die ook. Wat niet werd aangeraden.

Er werden leuke feitjes gegeven als dat er 12 miljoen chocoladerepen per dag van de band rollen. En 97 % van het restafval hergebruikt wordt. Feiten die ook terugkwamen in de quiz die werd gehouden. Op het einde mochten bezoekers zelf een Twix samenstellen. Dat was smullen en vingers aflikken.

De tour in CHV Noordkade kan zaterdag nog tot 20.00 uur en zondag tussen 10.00 en 20.00 uur.

Volledig scherm
Op de Noordkade zelf twixxen maken. © Franka Willems

Meierijstad