Volledig scherm
Groen overwoekert het sportpark in Mariaheide. © SMCH

Club Mariaheide doet zelf het onderhoud maar

MARIAHEIDE - Nee, het is godsonmogelijk. Een aanloop nemen voor een hoekschop die lekker indraait. Want het groen op sportpark Spoorzicht tiert zo welig dat spelers zwaar gehinderd worden. Voetbalclub SCMH in Mariaheide zit er zwaar mee in haar maag. Maar het initiatief van een groep vrijwilligers om dan zelf maar op Spoorzicht aan de slag te gaan viel bij de gemeente niet in goede aarde.

Niet de club maar de gemeente Veghel is verantwoordelijk voor het groenonderhoud op het sportpark. Maar voorzitter Bert van den Broek krijgt nul op rekest van de gemeente. Veghel vindt dat het onderhoud een jaar kan wachten. Het heeft geen hoge prioriteit.

Vrijwilligers
​Dan doet de club het zelf maar. SCMH weet al rap een groepje vrijwilligers te formeren die hun club uit de brand willen helpen. Een enorme berg groenafval is het resultaat. De vereniging krijgt te horen dat de gemeente niet gecharmeerd is van de actie. Van den Broek: „Het is niet de bedoeling dat de vereniging dit zelf gaat doen. Maar als een gemeente het geld niet heeft, en de vereniging wél de vrijwilligers, is één plus één toch twee?"

Meierijstad