Volledig scherm
Het voormalige ziekenhuiscomplex Bernhoven in Veghel. © Domien van der Meijden/BD

COA verspilt berg geld in voormalig ziekenhuis Veghel

VEGHEL - Het verslinden van bergen overheidsgeld door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat in Veghel in 2017 gewoon door. Nog altijd zit er 24-uursbewaking op het voormalige ziekenhuis Bernhoven in Veghel, de plek waar vanaf mei vorig jaar 300 asielzoekers zouden worden opgevangen, maar die nooit kwamen.

Het COA huurt het leegstaande pand van BrabantWonen en projectontwikkeling AM Wonen, en verbouwde het voor enkele tonnen. Alle kamers werden ingericht, er kwamen nieuwe keukens in de gangen om gezamenlijk te koken, centrale ruimten werden geschikt gemaakt voor activiteiten en de binnentuin werd grondig opgeknapt. Allemaal voor niets.

Controlerondjes
De stroom vluchtelingen droogde op in Nederland en het COA blies de noodopvang in Veghel een paar dagen voor de opening af. Nu zit er al een half jaar 24-uursbewaking op het pand door mensen van Trigion. Die maken nog elke dag trouw hun controlerondjes binnen en buiten het pand, en houden er kantoor.

Lees een uitgebreid artikel over het voormalige Veghelse ziekenhuis in het Brabants Dagblad, editie Uden en Veghel, van woensdag 4 januari. Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.