Volledig scherm
Dance for Health zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. © Rob Hogeslag

Dance for Health brengt vertrouwen in eigen lijf terug

VEGHEL - Mensen met een bewegingsbeperking zoals, Parkinson, MS of reuma, kunnen in het PieterBrueghelHuis in Veghel kennismaken met de beweeglessen Dance for Health. De eerste resultaten zijn volgens dansdocente Berdy Maertens-Stoof verrassend. ,,Mensen krijgen weer vertrouwen in hun eigen lijf."

Dance for Health laat de deelnemers door middel van dans, beweging, muziek en verbeeldingskracht werken aan balans, flexibiliteit, kracht en houding. "Het samen bewegen, vertrouwen krijgen in je eigen lichaam en het dansplezier staan centraal," stelt Maertens.

Vrijer voelen

De Veghelse dansdocente volgde een speciale opleiding en met een diploma op zak verzorgt ze sinds twee weken iedere donderdag twee trainingen. Iedereen is vrij om aan te sluiten. De groep is nog klein, maar de voldoening nu al groot. ,,Het is prachtig om te zien dat iemand die met een rollator binnenkomt met de gedachte: 'ik kan toch niks', na ruim een uur naar huis gaat en zich vrijer voelt." 

Dance for Health zet mensen volgens Maertens letterlijk en figuurlijk in beweging. ,,Door hun chronische beperking denken veel mensen dat ze niks meer kunnen. De training helpt je om opnieuw je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken."

Volledig scherm
Dansdocente Berdy Maertens-Stoof is verrast door de resultaten van Dance for Health. © Ine Schol
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement