Volledig scherm
Henny Verhoeven van stoffenzaak Stoffig zet zich met andere ondernemers in voor het goede doel © Franka Willems

Dé creatieve straat van Veghel komt in actie voor droomdekentjes

VEGHEL - Stichting De Regenboogboom was positief verrast door de Veghelse actie om katoenen restjes stof in te zamelen waar vrijwilligers in het land gequilte droomdekentjes van kunnen maken. Nog niet eerder was er een winkel of een actie in een straatje zoals nu in Veghel.

De stichting schenkt maandelijks tachtig dekentjes kosteloos aan kinderen met een chronische of levensbedreigende ziekte, een beperking of traumatische ervaring. Onder de deken wordt geslapen, gespeeld of hij gaat mee tijdens een scan in het ziekenhuis. “Die deken geeft letterlijk een veilige plek om in weg te duiken”, vertelt Henny Verhoeven van Stoffig die samen met Mirjam de Vries van Louise’s Naaicafé het idee voor Veghel vorm gaf.

De andere creatieve zaken uit de straat Rijkers en Nieuwe Franssen vertellen hun klanten over de droomdekens en proberen hun klanten aan te zetten om stof te doneren. Bij genoeg belangstelling start Mirjam de Vries in het naaicafé een quiltgroep om ook in Veghel droomdekentjes te maken.