Volledig scherm
Een deel van de 'nieuwe' Markt in Veghel, met aan de linkerzijde het nieuwe voetpad en aan de rechterkant de versmalde rijbaan. © Philip van den Brand

Deel van vernieuwde Markt Veghel al open

VEGHEL - Een deel van de vernieuwde Markt in Veghel is tussen kerst en oudjaar alweer opengesteld. Het gaat om het parkeerterrein en weggedeelte tussen de ijssalon en de Lambertuskerk.

De Markt in Veghel krijgt een nieuwe uitstraling en wordt sinds eind september vorig jaar in fases aangepakt. Als eerste kwam het gedeelte achter ijssalon Matteucci aan bod. Dat werk is nu bijna afgerond. ,,We moeten de bekabeling en riolering in het laatste stukje nog afwerken, dan kan de bestrating worden aangelegd", vertelt uitvoerder Bob van Iersel. ,,Omdat het parkeergedeelte al af was hebben we dat stuk, om onder meer de bezoekers van de schaatsbaan te faciliteren, na de kerstdagen al opengesteld."

Nu staan de auto's er echter nog dubbel geparkeerd. Dat is straks niet meer mogelijk. ,,Dan zijn er vanaf de rijbaan voor het oude postkantoor ongeveer vijftien parkeerplekken op één rij beschikbaar", legt Van Iersel uit. Aan de andere zijde van de Markt zijn de contouren van het nieuwe voetpad al zichtbaar. Die loopt straks vanaf de cafés richting de kerk.

Carnaval

Na de kerstvakantie wordt het werk door Van Doorn Infra hervat. De uitvoerder gaat dan aan de slag met het resterende weggedeelte van de Markt tot aan de splitsing met de Hoogstraat. Het marktplein zelf blijft nog even onaangeroerd, omdat er tijdens de carnaval opnieuw een tent wordt geplaatst. Dat geldt ook voor de terrassen van de horecazaken.

De herinrichting hiervan komt pas ná de carnaval aan bod. ,,De periode tussen het verdwijnen van de schaatsbaan en het opbouwen van de carnavalstent is te kort om al het werk goed te kunnen uitvoeren, dus laten we die plek met rust." Het is de bedoeling dat alle werkzaamheden voor de start van het nieuwe terrasseizoen zijn afgerond.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement