Volledig scherm
De huidige directeur van La Place, onderdeel van Jumbo, vertrekt bij het bedrijf. © ANP

Directeur La Place vertrekt bij Jumbo

VEGHEL - Bart van den Nieuwenhof vertrekt als algemeen directeur van restaurantketen La Place, onderdeel van Jumbo in Veghel. Hij zwaait in september af als manager van het bedrijf, maakt Jumbo bekend. Wie hem gaat opvolgen, is nog niet bekend. Voorlopig neemt de raad van bestuur van Jumbo zijn taken over. 

La Place maakte onder Van den Nieuwenhof, die in 2012 aantrad bij het bedrijf, een roerige tijd door. Doordat moederbedrijf V&D in 2016 failliet ging, dreigden ook de restaurants met snelle versmaaltijden te verdwijnen. Supermarktketen Jumbo zag brood in de formule en nam het bedrijf na het faillissement van V&D over.

Nu La Place, onder regie van Jumbo, weer in rap tempo nieuwe vestigingen opent, is ,,de cirkel rond'' voor Van den Nieuwenhof. Als nieuwe eigenaar heeft Jumbo grote uitbreidingsplannen met La Place. Zo kondigde het bedrijf aan dit jaar dertig nieuwe restaurants te willen openen in binnen- en buitenland. 

Het Veghelse supermarktconcern zet inmiddels ook concrete stappen op weg naar een entree op de Belgische markt. Per 1 september start Peter Isaac als managing director België. Zijn benoeming werd woensdag bekendgemaakt door Jumbo. Isaac wordt verantwoordelijk voor het opzetten van de Jumbo-organisatie bij de zuiderburen. Isaac was eerder jarenlang operationeel directeur van Lidl België.

Het is nog onduidelijk wanneer de eerste Jumbo-winkels in België moeten opengaan en hoe groot de super er wil worden. Het bedrijf heeft begin dit jaar wel gezegd dat het niet van plan was al in 2018 de grens over te steken. Jumbo is in Nederland na Albert Heijn de tweede speler in supermarktenland.