Volledig scherm
Alex Wiegmink.

DNA-spoor op in Erp gevonden muts moet leiden naar oplossing Posbankmoord

DEN BOSCH - Een DNA-spoor op een in Erp gevonden muts moet de politie leiden naar een oplossing van de in 2003 gepleegde Posbankmoord. Het lichaam van de vermoorde Alex Wiegmink werd toen in een brandende auto gevonden in de bossen tussen Erp en Gemert.

In het tv-programma Opsporing Verzocht vertelde een woordvoerder van het cold case-team van de politie dinsdagavond dat er aanwijzingen zijn dat de vermoorde Wiegmink niet toevallig naar Erp werd gebracht. De politie vermoedt dat twee mannen verantwoordelijk zijn voor het in brand steken van de auto van Wiegmink, wiens vermoorde lichaam achter in de wagen bleek te liggen. Getuigen hebben ook verklaard dat behalve de verbrande Opel ook een Audi 80 werd gezien.

Op een muts die destijds bij de auto werd gevonden, heeft het cold case-team nu DNA-sporen aangetroffen. Van wie die zijn, is nog niet vastgesteld. Peter R. de Vries, die zich intensief met de zaak heeft beziggehouden, zei maandag dat hij verwacht dat de zaak binnen vier weken zal zijn opgelost.

Justitie looft een beloning van 20.000 euro uit voor de tip die de moord kan oplossen.

Meierijstad