Dorpskwis: 'De 24 uur van Zijtaart'

ZIJTAART - In de nacht van zaterdag op zondag kan het nog wel eens druk zijn in de straten van Zijtaart. Dan zijn tientallen dorpelingen in de weer om zo veel mogelijk punten binnen te schrapen en hun team te helpen aan de overwinning van de derde dorpskwis. En niet zomaar een kwisje. De teams moeten 24 uur aan de bak.

,,We doen weer mee omdat het zo supergezellig is", beweert captain Joop van der Cammen (50) van team Happy Together. De 25 dames en heren, in de leeftijd van 15 tot 55 jaar, zijn allemaal naar de start in dorpshuis Het Klooster gekomen voor de aftrap. Net als de twintig concurrerende teams. 

Zaterdagmiddag om 15.00 uur werd het evenement officieel geopend door het Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde uit Erp, waarna de kist met kwismateriaal op het podium werd gehesen. De bomvolle zaal werd door Twan van de Meerakker, voorzitter van de organisatie, kort toegesproken, waarna men bloedfanatiek aan de slag ging met puzzels en spellen.

Zondagmiddag om 13.00 uur wordt getracht het wereldrecord 'langste stoet skelterrijden' te verbeteren. Om 14.00 uur is er, ter afsluiting van de kwis, een eindspel voor alle teams in het dorpshuis. De winnaar van De 24 uur van Zijtaart 2018 zal op 3 februari in zaal Kleijngeld bekend worden gemaakt.

Volledig scherm
Dorpskwis gedurende 24 uur krijgt heel Zijtaart op de been.. © W Gosselink
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement