Volledig scherm
Dorpspomp verdwijnt van de Veghelse Markt. © Domien van der Meijden

Dorpspomp op de Markt in Veghel gesloopt

VEGHEL - Van Doorn Infra, het bedrijf dat de Markt in Veghel op de schop neemt, is begonnen met de afbraak van het plateau waar de oude dorpspomp van Veghel op staat. De pomp gaat verdwijnen uit het straatbeeld van Veghel.

Bob van Iersel van Van Doorn Infra meldt dat de pomp wordt verplaatst naar de Noordkade. Ze komt in de omgeving van Stichting Industrieel Erfgoed Meierij (SIEMei) te staan. Op de straks helemaal heringerichte Markt is geen plek meer voor de pomp. Die werd in het verleden door CHV aan de Veghelse gemeenschap geschonken. Dus een gekke plek op het CHV-terrein is het niet, waar de dorpspomp nu terecht komt.

Kratjes

Van Doorn is inmiddels druk om in de eerste fase van de herinrichting de infiltratiekratjes te plaatsen onder de Markt. Die moeten straks hemelwater opvangen dat ter plekke in de bodem kan wegsijpelen. Op steeds meer plaatsen wordt regenwater afgekoppeld van het riool. Dat voorkomt overstromingen bij hevige regenbuien en het zijn tevens anti-verdrogingmaatregelen die het waterschap Aa en Maas stimuleert op hogere zandgronden.

Volledig scherm
De infiltratiekratten zitten al deels onder de grond in de eerste fase van de herinrichting van de Markt in Veghel, vlak voor de Lambertuskerk. © Domien van der Meijden
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.