Volledig scherm
Tien teams konden vijf keer ​strijden om uiteindelijk de finaleplek te bemachtigen © Franka Willems

Drie dagen fanatiek sporten bij Beach Toernooi op Hazelberg in Veghel

VEGHEL - Voor het tiende Veghelse Beach Toernooi staan 3 dagen zand en bal centraal op de Hazelberg in Veghel. Op zaterdag werd er tot 20.00 uur ​op de grote velden gestreden met beachsoccer. Tien teams konden vijf keer ​strijden om uiteindelijk de finaleplek te bemachtigen. Die eer was weggelegd voor de teams El Taxi (Schaijk) en Van der Linden II (Veghel).

Het ging er fanatiek aan toe. “Daarom hebben we onafhankelijke scheidsrechters uit Rotterdam”, stelt Tiny van der Sanden van Beach Sport Veghel. Hij speelde zelf mee in het Veghel Wandelt-team. “Het is echt een zware sport, beachsoccer. Ze zouden Blauw Geel 1 hier voor een training naar toe moeten sturen. Dán zouden ze spierweefsel trainen.” Voor zondag staat beachvolley op stapel. “Met 12 teams, ook veel vrouwen doen daar aan mee. Dan hebben we eigen scheidsrechters. Voorheen deden we soccer over twee dagen, nu dus in een dag​ en de andere dag volleybal. Op maandag is de horeca aan de beurt met zowel soccer als volleybal. Bijna heel de Veghelse horeca doet daar aan mee.”

Geen regen
Van der Sanden en zijn zoon Pim zijn maar wat blij met het droge weer. “Het weer maakt 90 procent van het evenement. Bij regen krijg je geen strandidee”, weten de twee mannen. ​De zachte eerste dag trok dan ook veel​ publiek, dat genoot van de strandachtige omgeving, een drankje en sport. De finale was net als de andere wedstrijden lekker fel. De mannen van Van der Linden II konden hun kansen tegen El Taxi niet benutten. El Taxi wist daarentegen verschillende keren een mooie pass op het doel neer te zetten, waarvan er twee ingingen.​ Eindstand 2-0 voor El Taxi uit Schaijk.

Zondag tussen ongeveer 13.00 en 20.00 uur kan er worden gekeken naar beachvolley. Maandag vanaf 18.00 uur strijden horecateams tegen elkaar. Het strandterrein ligt aan Hazelberg 5 in Veghel.

Meierijstad