Volledig scherm
Groepjes mensen staan te praten bij de Uilenbrink in Veghel © Lieke Mulder/BD

Drie doden in woning Veghel; politie woensdag nog steeds bezig met onderzoek

* UPDATE 14.06 uur * VEGHEL - De politie voert woensdag nog steeds onderzoek uit in de woning aan de Fazantendonk in Veghel waar dinsdagmiddag drie doden zijn aangetroffen. De politie heeft bevestigd dat het om leden van de familie Soysal gaat. De lichamen zijn woensdagochtend rond 8.30 uur uit het huis gehaald.

De politie meldt dat het onderzoek voorlopig nog niet is afgerond. Ze hopen woensdag in de loop van de dag meer duidelijkheid te kunnen geven over de toedracht van het familiedrama.

Turkse moskee
Een bestuurslid van een Turkse moskee in Veghel geeft aan dat het om een Turkse familie gaat. De moskee brengt condoleances over naar de familie van de slachtoffers. Zodra de lichamen worden vrijgegeven, vindt er in de moskee een gebed plaats. De lichamen worden in Turkije begraven. Basisschool
Bij de basisschool De Uilenbrink in Veghel stonden groepjes ouders woensdagochtend te praten. Op deze school heeft Adilenur Soysal gezeten, het meisje dat vermoedelijk samen met haar moeder en oma om het leven is gekomen. Directeur Kees Hoevenaars van De Uilenbrink: "We hebben vanochtend om 07.00 van de politie bevestiging gekregen dat het om onze leerlinge Adilenur Soysal gaat. Vandaag volgen we het draaiboek. De kinderen van groep 7, waar Adilenur zat, zijn opgevangen. De meeste kinderen waren al op de hoogte. We besteden er aandacht aan, maar mede omdat het zo'n ingewikkeld verhaal is, proberen we het ook klein te houden. De leerkracht heeft nu zijn lesprogramma gewoon opgepakt."
Hoevenaars laat weten dat er uiteraard een gedenkplek in de school komt en er nog op andere manieren bij het verdriet stilgestaan zal worden.

Familiedrama
Dinsdagmiddag trof de politie na een waarschuwing van een familielid drie lichamen van de familie Soysal in de woning in Veghel aan: twee volwassenen en één kind. Volgens buurtbewoners zou het gaan om een oma, moeder en dochtertje. De verdachte zou de tienerzoon van het gezin zijn. Hij werd later in de buurt aangehouden.

De vader van het gezin is een paar jaar terug in Turkije overleden. De familie heeft toen professionele rouwbegeleiding gekregen. Ze zijn niet bekend bij jeugdzorg.

Volledig scherm
Burgemeester Ina Adema staat de pers te woord © Lieke Mulder/BD
Volledig scherm
Onderzoek in de woning aan de Fazantendonk. © Lieke Mulder/BD

Meierijstad