Volledig scherm
© Thinkstock

Drie jeugdlintjes uitgereikt in Veghel

VEGHEL - Björn van Berlo, Lotte Chroijmans en Berend Manders ontvangen donderdag 17 november een jeugdlintje uit handen van waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van Veghel.

Björn van Berlo (23 jaar)
Björn is binnen CV de Kuussegatters een gewaardeerde vrijwilliger. Zo is hij lid van de Jeugdcommissie, zet hij zich in voor de tussengroep van de dansmariekes en is hij lid van de Hofzittingscommissie. In 2014 was Björn betrokken bij de voorstelling die de Werkgroep Dodenherdenking op 4 mei in de Blauwe Kei organiseert en ook bij de gemeentelijke viering van Koningsdag is Björn betrokken. Daarnaast heeft Björn verschillende jaren in de toernooicommissie van BC ’67 gezeten, presenteerde hij de playbackwedstrijd van de zeskamp van Veghel Zuid en is hij ook nog op andere terreinen actief.

Lotte Croijmans (15 jaar)
Al weer enige tijd geleden is Lotte gestart met een instagram-account tegen pesten. Via dat account helpt ze leeftijdsgenoten die gepest worden, zij luistert naar hen en probeert hen te steunen. Zo helpt ze mee met het bestrijden van pesten. Lotte is dagelijks bezig met haar account en heeft inmiddels bijna 5200 volgers. Allemaal kinderen met een verhaal die via het account van Lotte een extra steuntje in de rug krijgen. Toen Lotte nog op de basisschool zat was ze lid van de leerlingenraad en organiseerde ze onder andere een fancy fair voor War Child en Kika.

Berend Manders (17 jaar)
Berend is erg actief en weet zijn school te combineren met veel vrijwilligerswerk. Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een bijzondere eigenheid. Zo is Berend al jaren misdienaar bij de Heilige Johannes Parochie en is hij actief binnen de werkgroep Au Choix (vormselvoorbereiding). Berend is bij Zwemvereniging Nautilus binnen de snorkelafdeling een gewaardeerd vrijwilliger en ook bij het Zwijsen College is hij betrokken bij onder andere het schoolblad, de leerlingenraad, de medezeggenschapsraad en de schoolband. Daarnaast is Berend actief bij Harmonie Frisselstein waar hij ondersteunend lid is van het TOF-orkest.

Meierijstad