Volledig scherm
Myriam Simons. © Van Assendelft

Droom van Myriam Simons komt uit met Pieter BrueghelHuis in Veghel

VEGHEL - De droom Pieter BrueghelHuis van Myriam Simons (56) uit Veghel komt uit. Ze wil van het voormalige kunsteducatiecentrum een activiteitencentrum voor kwetsbare burgers maken. ,,Een plek waar je geluk kunt halen en brengen.” Ze zag de oude boerderij van voorheen educatiecentrum Pieter Brueghel al zo lang leeg en te koop staan en kwam met het idee om het pand weer een maatschappelijke functie te geven.

Myriam Simons kwam al als klein meisje naar het toenmalige Pieter Brueghelcentrum om dingetjes te maken. Ze stelde er ooit haar portfolio voor de kunstacademie samen. Als laatste trok ze er de deur achter zich dicht. ,,Met ontroering. Vijftig jaar lang heeft elke creatieveling hier zijn gram kunnen halen en werden de creatieve vermogens ontwikkeld en verrijkt. Nu kunnen we er een activiteitencentrum van maken voor kwetsbare burgers."

Zelf aan de slag
In het Pieter BrueghelHuis komen een ontspanningsruimte, bloemen- en moestuin om samen in te werken, een huiskamer, keuken en restaurant, een koffie- en theeschenkerij, klusruimte, atelier, informatiewinkel en verzorgingsruimten voor bijvoorbeeld pedicure, een kas en computerkamer. ,,We richten het stapsgewijs in naar wensen en behoeften. We gaan hier niet voor mensen zorgen, ze gaan zelf aan de slag. Dat gebeurt met behulp van slechts enkele betaalde krachten, maar vooral met vrijwilligers.”

In het voorjaar volgt de opening van het eerste gedeelte.

Lees in het Brabants Dagblad, editie Uden/Veghel, van woensdag 2 november een interview met Myriam Simons.

Meierijstad