Volledig scherm
© Franka Willems

Duikers doen serieuze vondst in de haven ​van Veghel

VEGHEL - Op de kant aan de Veghelse haven was het zaterdagmorgen bar en boos door de wind en regen. Koukleumen dus voor de kijkers die even kwamen kijken naar de duikers van de vereniging Onderwatersport Veghel.

Twee duikers gingen de houten constructie onder de basaltkade van de Oude Haven controleren, maar ook vuil uit de haven halen dat er niet thuis hoort. “De duikers hebben het niet koud, aan de kant is het een stuk ​frisser”, vertelde Chris van Dartel, die stand-by stond voor het geval er in het water iets met de duikers gebeurde. Zijn zoon Stijn en Jeroen Puijenbroek gingen gelijnd en met een ‘zaklamp’ het water in.

Havenmeester Hans van Leuken controleerde nog eens of de scheepvaart inderdaad was stilgelegd, maar dat voorkwam niet dat de motor van ​het aan de overkant liggend schip werd aangezet. Het beetje zicht dat er in het water ​was, ging daardoor verloren en het zorgde voor de nodige stroming. Toch deed het tweetal binnen een half uur een ‘serieuze vondst’, zoals de havenmeester het bestempelde. Met de nodige moeite werd een verkeershek omhooggehaald. Dat werd door de andere medewerkers op de kant getrokken en trots op de foto gezet.

De duikers doen het werk belangeloos, voor hen is een goede oefening in open water, maar als tegenprestatie stapte wethouder Jan Goijaarts vroeg uit zijn bed en stond mee te koukleumen en had de belofte staan met warme chocolademelk en worstenbrood rond te gaan.​

Volledig scherm
© Franka Willems
Volledig scherm
© Franka Willems
Volledig scherm
© Franka Willems