Volledig scherm
Ouderen halen in de gymzaal van Edith Stein in Zijtaart materialen uit de cirkel en rennen naar een hoepel waar kinderen die materialen verzamelen en optellen. © Foto Domien van der Meijden

Edith Stein uit Zijtaart gymt met opa's en oma's

VEGHEL - Klas vier van de Edith Steinbasisschool in Zijtaart gymde woensdagochtend met een groep van 22 ouderen van de gymclub van Kim Verstappen. Deze gymlerares werkt onder de paraplu van ONS welzijn voor Meer bewegen voor Ouderen.

Het initiatief of jong en oud samen te laten gymen komt van de communiewerkgroep in Zijtaart, die allerlei activiteiten houdt rondom de leerlingen die dit jaar hun communie doen. Marieke van Lankvelt van de communiewerkgroep vindt het leuk dat de kinderen ouderen ontmoeten die nog lekker actief gymen. ,,Dan zien ze dat ouderen niet alleen op hun luie stoel tv kijken en er ontstaat een sociale mengelmoes van jong en oud die samen actief is. Later gaan we ook nog brood bakken bij bakker Van de Rakt in Keldonk. Dan mogen de kinderen in de bakkerij zelf brood maken en dat eten we tussen de middag op in school. Dat brood delen past ook bij wat ze leren rondom hun eerste communie."

Gymlerares Kim Verstappen van Meer Bewegen voor Ouderen vindt het initiatief om samen met kinderen te gymen fantastisch voor haar oudere 22 gymers. ,,Ik geef tijdens de les speciale oefeningen die ze samen kunnen doen. Ze steken altijd weer iets van elkaar op. Erg leuk om te doen."