Volledig scherm
Goud, wierook, mirre en jenever. © Het Groote Hoofd

Eigentijdse vertaling van het oeroude kerstverhaal op de Noordkade in Veghel

VEGHEL – De voorstelling ‘Goud, wierook, mirre en jenever’ van Het Groote Hoofd beleeft op donderdag 15 december haar première in De Walsmalerij13 aan de Noordkade in Veghel.

Het Groote Hoofd is het professionele theatergezelschap van Noordoost-Brabant en werkt - in nauwe samenwerking met de lokale bevolking - aan producties met landelijke allure. Het kerstspel wordt gespeeld door een mix van amateurspelers uit de regio en professionele acteurs.

Het verhaal gaat over drie typische schlemielen, gespeeld door Paul Hoes, Rob van Gestel en Herman van de Wijdeven. Verkleed als Drie Koningen trekken zij door het Brabantse winterland om geld op te halen voor een zuippartij in de kroeg. Onderweg passeren ze een krakkemikkige caravan waar net een jonge vrouw in is bevallen. De vrienden zijn zo geschokt door de armzalige omstandigheden dat ze al hun geld aan de vrouw geven. Als ze vervolgens bij het café komen, vragen ze zich af wat er precies gebeurd is. Hebben ze misschien de Heilige Familie gezien? Of was het slechts een vlaag van verstandsverbijstering?

Het kerstspel wordt gespeeld van donderdag 15 tot en met zondag 18 december. Kaarten zijn te koop via de website van Het Groote Hoofd (12,50 euro), bij het UITpunt Veghel en aan de zaal (13,50 euro).

Volledig scherm
© Thinkstock
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.