Volledig scherm
Magneetvisser Henk Driessen. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Erpenaar vist met magneet mortieren en granaten op

ERP - Het is niet zelden een gevaarlijke hobby: magneetvissen. Maar Erpenaar Henk Driessen (61) weet inmiddels uit ruime ervaring wat hij moet doen als er een granaat uit de Tweede Wereldoorlog aan zijn sterke magneet kleeft. Dit jaar haalde Henk regelmatig het nieuws en viste hij mortieren en granaten uit de Aa bij Veghel.

Overdag legt hij met de scooter of de fiets zijn postrondjes af in Mariaheide, Veghel, Erp en Keldonk. Postbode Driessen zoekt in zijn vrije tijd iets meer sensatie met zijn grote hobby magneetvissen. „Mijn zoon Willem (31) is er wat jaren geleden mee begonnen. Ik ben nu een jaar of vier bezig. Lekker buiten aan de slag. Het oud ijzer wat ik opvis, dat verkoop ik. Het is altijd spannend wat je naar boven haalt als je beet hebt.”

Gevaarlijk is het ook soms. „In de Aa in Veghel is het al een keer of vijf raak geweest dit jaar. Handgranaten en zelfs een grote mortiergranaat uit de Tweede Wereldoorlog had ik aan mijn magneet hangen. De allereerste keer wist ik niet wat ik had en nam dat ding mee om anderen te laten onderzoeken. Nu weet ik wel beter en bel ik direct de politie of de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD). Die haalt de explosieven op en laat ze later op een veilige plek buiten de ‘bewoonde wereld’ ontploffen.”

Lees een uitgebreid interview met Henk Driessen in het Brabants Dagblad van dinsdag 27 december, editie Uden/Veghel.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.