Eline Kanters met haar boeken.
Volledig scherm
Eline Kanters met haar boeken. © Familie Kanters

Erpse Eline (18) schrijft boek na verkeersongeluk: 'Mijn hoofd is een grote knoop met kerstlampjes die het niet allemaal meer doen'

ERP - Het is Eline Kanters (18) uit Erp gelukt samen met haar moeder Hedwig hun boek 'Eline 2.0, mijn reis in een boemeltrein' uit te geven . Het boek gaat over hun ervaringen na een ernstig verkeersongeluk in 2016. Het werk, geïllustreerd met eigen tekeningen, is vooralsnog verschenen in een oplage van honderd stuks. Het gaat over Elines hersenletsel.

Eline Kanters is allesbehalve de oude geworden na een ernstig verkeersongeluk op de weg van Veghel naar Erp: een jaar geleden werd ze op de fiets aangereden door een automobilist, met alle nare gevolgen vandien. Ze liep een schedelbasisfractuur op, het leven dat ze gewend was te leiden kwam volledig op zijn kop te staan.

'Weet je hoe het is, om acht snoeren kerstlampjes uit te knoop te moeten halen? En dat je hoopt dat ze dan gewoon nog branden? Nou, zo voelt dat in mijn hoofd. Het is een grote knoop met kerstlampjes die het niet meer allemaal doen.' Indringende woorden die Eline Kanters onder meer schreef. Op zoek naar antwoorden kwamen Hedwig en Eline Kanters erachter dat er maar bar weinig geschreven is over niet aangeboren-hersenletsel bij pubers, zeker niet door ervaringsdeskundigen zelf. Daarom zijn ze zelf die teksten gaan maken, verhalen over alles wat ze zelf meemaken.

CliniClowns

Ze zijn er dankzij een sponsor in geslaagd het boek te laten maken en drukken. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de Stichting CliniClowns Nederland. Het boek is onder meer te koop bij supermarkt Jan Linders in Erp. Het is ook verkrijgbaar via Elines profiel op Facebook.

Eline en haar moeder zijn ervan overtuigd dat ze met hun boek -120 bladzijdes dik - andere mensen in vergelijkbare situaties kunnen helpen. Want het is niet niks wat ze sinds het ongeluk hebben meegemaakt.

De cover.
Volledig scherm
De cover. © Familie Kanters
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement