Volledig scherm
Ondernemers ontvangen Zilveren Uil.. © W Gosselink

Erpse ondernemers onderscheiden met 'Zilveren Uil'

ERP - Elk jaar kiest carnavalsvereniging De Uilen van Empeldonk een organisatie die zich heeft onderscheiden op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid. Dit jaar een opvallende club, aldus de Uilen, namelijk de ondernemersvereniging EBK. Zaterdagmiddag ontvingen Bert van Boxmeer en Anton Bolwerk het zilveren kleinood in een stampvolle grote zaal van partycentrum Van Haandel.

Voorzitter Marijn Pennings las het juryrapport voor en stelde dat ondernemers normaliter eerder aan zichzelf denken dan aan de maatschappij. Maar dat dit bij de Erpse Bedrijven Kring (EBK) niet opgaat. ,,Behalve dat deze ondernemers het verenigingsleven, en ook onze carnavalclub, royaal sponsoren, organiseert de EBK ook zelf heel succesvolle evenementen. Denk aan Vuur&Vlam, de Hertog Jan fietstocht en Proef Erp. Ons dorp kan trots zijn op deze verenigide ondernemers."

Prins Guus d'n Urste hing de onderscheiding rond de schouders van voorzitter Bert van Boxmeer. ,,Wat we gemeen hebben met de Uilen, is het samen bijdragen aan een beter leefklimaat in Erp. Dat doen we echter ook samen met de Dorpsraad en andere partijen. Wij zijn er trots op dat onze ondernemers zo betrokken zijn." 

Onder het toeziend oog van een groot aantal kleurig uitgedoste Erpenaren klom ook Anton Bolwerk, die de voorzittershamer over een paar weken van Van Boxmeer gaat overnemen, op het podium. Hij maakte namens de EBK bekend dat het geldbedrag, verbonden aan de uitverkiezing, geschonken zal worden aan het jeugdcarnaval.

Volledig scherm
Uitreiking Zilveren Uil aan Erpse ondernemers. © W Gosselink
Volledig scherm
Uitreiking ZILVEREN UIL in Erp © W Gosselink
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement