Volledig scherm
Etienne Franken © Meierijstad

Etienne Franken beoogd griffier voor nieuwe gemeente Meierijstad

VEGHEL - Boxtelaar Etienne Franken is voorgedragen als griffier in de nieuwe gemeente Meierijstad. Hij wordt op 19 mei tijdens de raadsvergadering in Veghel officieel benoemd. Zijn definitieve benoeming volgt door de gemeenteraad van Meierijstad tijdens de eerste raadsvergadering in 2017.

Etienne Franken is 38 jaar, komt uit Boxtel en is vanaf 2012 griffier van de gemeente Loon op Zand. Van 2005 tot 2012 was hij coördinator juridische zaken bij de gemeente Oisterwijk. Franken treedt op 1 september 2016 in dienst van zijn nieuwe werkgever. Tot 1 januari 2017 denkt hij met collega’s en raadsleden actief na over de rol van de griffie in de nieuwe gemeente en de voorbereidingen voor de herindeling. Vanaf 1 januari 2017 is hij echt griffier van Meierijstad en ondersteunt hij de nieuwe raadsleden bij hun taken.

Op de vacature voor griffier kwamen in totaal 40 reacties binnen, waaruit een extern wervings- en selectiebureau de eerste voorselectie heeft gedaan voor de selectiecommissie. Die kwam uiteindelijk tot één kandidaat die op woensdag 13 april is voorgedragen aan de kerngroep Meierijstad.

Meierijstad