Volledig scherm
Ferm Koppelmans en zijn leraar Johan van de Vossenberg. © Tom Vos

Ferm van basisschool in Mariaheide scoort uitmuntend in internationale wiskundewedstrijd

MARIAHEIDE - Leerling Ferm Koppelmans (10) is vrijdagmiddag gehuldigd op basisschool Maria ter Heide omdat hij uitmuntend presteerde tijdens de kangoeroewedstrijd 2018, een internationale wiskundewedstrijd. Ook wel W4Kangoeroe genoemd.

De leerling uit groep zes in Mariaheide haalde daarbij de maximale score van 120 punten. Dat wil zeggen dat hij nul fouten had. Dit is slechts vijf leerlingen van de ruim 11.000 groep 6-leerlingen die meededen gelukt. In totaal deden 124.000 leerlingen mee.

Ferm kreeg een daverend applaus, ook zijn trotse ouders waren daarbij aanwezig. Zijn leraar Johan van de Vossenberg reikte de onderscheiding en cadeaus uit die Ferm in de wacht sleepte. Hij kreeg een medaille, een abonnement op een populair-wetenschappelijk tijdschrift, een rekencomputer, een bluetooth speaker, een spel, een puzzel en een oorkonde. Omdat het de zilveren jubileumeditie was waren er extra prijzen beschikbaar.

De toets bestond uit 24 opdrachten. ,,De eerste paar waren makkelijk, daarna werd het moeilijk", zegt Ferm. Toch wist hij geen enkele fout te maken. Wil hij later wat met zijn reken- en wiskundevaardigheden wat doen? ,,Ik wil tennisleraar worden", klinkt hij vastbesloten. Maar hij is dan ook de zoon van oud-profspeelster Hanneke Ketelaars.

Elk jaar nemen twaalf leerlingen van Maria ter Heide deel aan de wedstrijd die in maart is gehouden. Ze maken de toets op school en sturen de antwoorden op. ,,Hopelijk doet Ferm volgend jaar weer mee", aldus zijn trotse leraar Johan van de Vossenberg. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement