Volledig scherm
In de "Dis" treden jonge muzikanten en leerlingen op. Hier Jazzedelic.

Festiviteiten 100-jaar CHV Noordkade in Veghel; overal is CHV in verweven

VEGHEL - Met acrobatische toeren en het versjouwen van jute zakken door de artiesten van circus en theaterschool Mr. Poehaa werden zondagmorgen in Veghel de festiviteiten rond 100 jaar CHV Noordkade geopend. Tijdens de open dag zijn er theatervoorstellingen, presentaties, muziek, kunst, dans en natuurlijk eten en drinken. Dat laten heel veel bezoekers zich goed smaken.

De openingsact verbond oud en nieuw op de Noordkade met elkaar. Dat oud en nieuw staat niet alleen voor de gebouwen, waarin overal nog de machines, silo's en stalen trappenhuizen herinneren aan de oude mengvoederfabrieken. Overal is de CHV in verweven. Ook in veel bezoekers. Heel jonge kinderen kleuren een kleurplaat en opa die dertig jaar werkte bij de CHV, kijkt toe. 

Volledig scherm
De siersmederij van Phoenix waar cursisten een introducee mochten laten smeden. © P Vhout

De machines zwijgen

Wethouder Jan Goijaarts: ,,Zie wat 100 jaar samenwerken allemaal kan opleveren. Het maakt me ongelofelijk trots wat hier allemaal tot stand is gekomen. Een plek van ontmoeten en verbinden, die symbool staat voor het verleden, heden en toekomst. De machines zwijgen, maar CHV Noordkade laat van zich horen."

Er zijn tot 18.00 uur bijna ontelbaar veel activiteiten en feestelijkheden waarbij kunst en cultuur centraal staan. Een onderdeel is het met z'n allen maken van het kunstwerk 'Movingstories', door Jesse van de Valk en Studio Antigif. bezoekers mogen een gedachte schrijven op een gietijzeren vlaggetje en allemaal samen maakt dat een gordijn van herinneringen en reacties.

Maandag 10 september is de officiële opening van theater De Blauwe Kei en is er een businessevent voor genodigden. Belangrijkste gast is Koningin Maxima.

Volledig scherm
CHV Noordkade: start festiviteiten 100-jarig bestaan. © P Vhout
Volledig scherm
Opening festiviteiten © P Vhout