Volledig scherm
Bart van der Linden © Facebook/Bart van der Linden

'Flying Dutchman' Bart van der Linden uit Veghel wint WK Freerunning in Griekenland (video)

EERSEL - Freerunner Bart van der Linden uit Veghel heeft zaterdag het wereldkampioenschap 'Freerunning RedBull Art of Motion 2016' gewonnen.

Het WK speelde zich af in Santorini, Griekenland.

Freerunnen is een spectaculaire sport waarbij je je zo snel mogelijk verplaatst over obstakels zoals muren, daken en railings, op grote hoogte of bijzondere locaties.

Grootste wedstrijd
Het WK in Santorini is de grootste Freerun-wedstrijd ter wereld. Bart liet onder andere de Amerikanen Alfred Scott and Joey Adrian achter zich. Hij deed al vaker mee aan het WK maar wist het toen niet tot de finale te schoppen.

De website van RedBull Art of Motion is enthousiast over Bart: Bart van der Linden flipped, jumped, spun and dropped his way to an impressive victory. Op de Facebookpagina van Bart is te lezen dat hij niet had verwacht dit jaar te winnen omdat er zoveel goede deelnemers waren.

De beste freerunners ter wereld doen op 14 september mee aan de Redbull Art Of Motion in Santorini, Griekenland. Bart van der Linden, groot geworden in de Eindhovense freerun scene en inmiddels een internationaal talent, is een van de deelnemers.

Meierijstad